Hopp til innhold

Aursmoen/Aursmoen barnehage

Skrevet av: Aursmoen barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Barnehagen har helt siden vi ble med i 2009 jobbet med et bevisst forhold til hva vi serverer av mat, og hvordan måltidet foregår. Vi serverer to mellommåltider pr dag, med frukt og grønt i tillegg til knekkebrød for de som er litt ekstra sultne. Til hovedmåltid har vi grovt brød og variert pålegg, og alltid oppskårede grønnsaker til. Minimum en gang pr uke serveres det varm mat. Det lages meny for et halvt år av gangen for å sikre variasjon mellom fugl, fisk og kjøtt, i tillegg til sesongens grønnsaker. Nytt i 2014 er mål om å øke andelen økologisk mat og vi jobber derfor med å finne økologiske alternativer og sette sammen innkjøp og forbruk på en slik måte at vi utnytter muligheten for å bruke økologiske varer best mulig. Barnehagen dyrker også egne grønnsaker i sommermånedene, og for tiden blomstrer agurk, paprika, poteter og gulerøtter. Vi gleder oss til å høste egenprodusert mat, og i uke 40 blir det høstsuppe med egne grønnsaker!