Hopp til innhold

Epleskogen Barnehage

Skrevet av: Eplehagen Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport fra Epleskogen Barnehage. Dette gjør vi hver dag: Vi steker ferskt brød hver dag eller baker rundstykker. kl.11: smøremåltid: Påleggsfat inneholder alltid frukt og grønnsaker Kl 14: Matboks/frukt: Barna får oppskjært frukt, gjerne flere sorter frukt å velge mellom for å sikre at alle får noe de liker. Fredager: Serverer vi havregrøt med frukt og kanel. Avdelingene har et varmt måltid i uka i tillegg til havregrøt på fredagene. Da bruker vi rene råvarer med mye grønnsaker til. Vi har egen kjøkkenhjelp i 50 % stilling. Turer: Vi ukentlig turer og tar da ofte med frukt som en godbit på turen. Bursdager: Foreldrene tar selv med fruktfat eller smoothie. Kunstutstilling: Vi lager kanapèer av frukt og grønnsaker og serverer eplejuice. Barnehagen har egen frukthage der barna leker. Vi plukker inn frukt og lager eplekake hver høst når bhg. har bursdag. Ellers får barna spise frukten rett fra trærne. Foreldrene har fått utdelt foreldrebrosjyren og Mons og Monabøkene. Vi informerer foreldrene på hjemmesiden og har lagt inn en link til 5 om dagen, slik at de kan gå inn og hente ut ideer til for eksempel bursdager. E-læringskurs har vi ikke hatt tid til å gjennomføre enda.