Hopp til innhold

Hoppensprett Gystad

Skrevet av: Hoppensprett Gystad | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

S: Hver dag serverer vi oppkuttet frukt som "dessert" etter lunsj eller som en snaksbit etter hvilestund for de største. Vi deler også innimellom opp gulerøtter og agurk som snaks ved frokosten (Barna har med matpakker selv), vi opplever at de smaker og at det blir fortere tomt enn før. Vi lager varmmat hver dag i barnehagen vår, og fokuserer på å lage en del fra bunnen av, supper, tomatsupper, tomatsauser, grov baks og mye mer, her får vi naturlig nok inn en del grønnsaker i kosten. Barna er også med å deler opp kjøtt, fisk og grønnsaker til varmmaten. De synes det er kjempegøy å hjelpe til :) P: Når det er barnebursdag er det vi voksne som står for serveringen. Vi lager fruktspyd som vi pynter med flagg, sløyfe og bruker en bursdagstallerken (papptallerken som /prinsesse/ bil/ fotball). De andre får frukt fra fruktfatet som vanlig, og bursdagsbarnet synes et er veldig stas og spesielt at bare de får fruktspyd :) I: Vi har informert de ansatte. foreldrene har vi igjen. Vi har hengt opp plakatene i barnehøyde, tatt i brukt bildelotto og forklærne er ofte i bruk. Nå kan mange barn hjelpe til å lage mat samtidig. Epledeleren blir også brukt av de voksne (litt hard for barna). Vi skal se nærmere på Mons og Mona bøkene . Selv om vi ikke har informert foreldrene noe ekstra, er det mange barn som har med frukt og grønt i matboksen sin hver dag :) E: Vi har ikke rukket å sett på læringskurs for oss, men vi skal ha et matlagingskurs for de ansatte nå i høst med en kokk fra barnehagekjeden.