Hopp til innhold

Søråsteigen barnehage

Skrevet av: Søråsteigen barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har i flere år hatt fokus på sundt kosthold i barnehagen. Vi serverer grønnsaker til alle lunsjmåltider, og en gang i uken har vi salatbar for barna på de tre store avdelingene. Noen av barna hjelper til med å skrelle og dele opp grønnsakene, og til salatbaren varierer vi mellom salat, tomat, agurk, sukkererter, mais, paprika, asparges, spinat, blomkål, kålrot, gulrøtter, avokado, oliven... Til varmmaten en gang i uken serverer vi alltid rå eller kokte grønnsaker. Hver dag serveres det oppskåret frukt før matboksene kl. to. Bursdager feires alltid med et stort fat med frukt, gjerne med litt eksotisk frukt i tillegg til den frukten vi bruker til daglig! Mons og Mona-heftene er delt ut til alle barna, og de største avdelingene har lest og pratet om dem i samlingsstundene. Plakatene har vi hengt opp både på avdelingene og på fellesrommet. Barna peker på og prater rundt bildene sammen med de voksne. Plakatene har også vært til inspirasjon for planleggingen av neste års kjøkkenhage. Bildet er fra salatbaren, et veldig populært måltid hver uke!