Hopp til innhold

Læringsverkstedet barnehage Skytta

Skrevet av: Læringsverkstedet barnehage Skytta | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har hatt ekstra fokus på sunt kosthold og frukt og grønt siden 2004. Vi er i tillegg en sukkerfri barnehage, uten søte yoghurter eller kaker. Vårt slagord: "Aktivt uteliv året rundt - med sekken full av grønt og sunt!" De siste årene har vi servert mer grønnsaker enn frukt. Frukt og grønnsaker serveres til alle måltider. Ettermiddagsmåltidet består for det meste av frukt og grønnsaker; gulrot, blomkål, agurk, kålrot, brokkoli og diverse frukt Vi tar med frukt på tur i skogen. Både foreldre og barn er fornøyde med at vi tilbyr mye frukt og grønt. Barna gleder seg til bursdager med fruktoppsatser og de spør hjemme etter grønnsaker. Bursdager: Foreldrene velger ett av alternativene: • Pizzasnurrer, grove / Pitabrød • Frukt / bær • Grove rundstykker / boller • Grønnsaksfat, evt med dipp • Smoothies, ferdiglaget hjemme Varmmat 1 - 2 ganger i uken. Innført flere forskjellige grønnsaker i varmrettene; gulrot, kålrot, stangselleri, paprika, brokkoli, blomkål squash, mais, løk, purre, erter, sjampinjong og tomat. Salatbar er en suksess. Ungene er nysgjerrige og smaker på nye grønnsaker OG de liker det :) Aktiviteter: Tema grønnsaker i oktober; Mons og Monabøkene + plakater, grønnsakspiservise Grønnsaksuppe som barna serverer på foreldremiddag i bhg eller i skogen Snakker om at frukt og grønt er bra for kroppen Kimslek med grønnsaker og frukt på småbarnsavd. Foreldremøtet: info om at vi er en "5 om dagenbarnehage" Foreldrene fått info med hjem.