Hopp til innhold

Lillehagen barnehage

Skrevet av: Lillehagen FUS barnehage as | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I barnehagen vår har vi vært opptatt av frukt og grønt i flere år. Vi har full matservering i vår barnehage, Dvs at vi står for alle måltidene i barnehagen. Vi er opptatt av et variert og næringsrikt kosthold og derfor har frukt og grønt en selvfølgelig plass hos oss. - Til lunsj skjærer vi alltid opp grønt; agurk, paprika, gulerøtter, evt epler, banan. Vi har fått med oss foreldrene på en fruktordning der det er de ( som foresatt for hvert enkelt barn) som kjøper frukt til sin avdeling. Vi har en liste med alle navnene til barna og så rullerer det sånn at vi får en fruktlevering hver uke. Dette rullerer sånn at hver familie leverer frukt til avdelingen til sitt barn ca to ganger i året. Vi lager en handleliste og henger på plassen til barnet når det er deres tur (her varierer vi med hva slags frukt/grønt vi ønsker kjøpt, veldig fint å variere med hva årstidene bringer. Vi tar alltid med noen safe frukter og noen litt nye frukter for noen barn. Vi opplever at barna er svært delaktige i dette innkjøpet av frukt med foreldrene sine. Og de er veldig stolte når de kommer til barnehagen med frukten de har kjøpt. Og de vil være med å skjære det opp i biter til hvert frukt måltid (frukt/grønt +knekkebrød måltid kl 14.30). Veldig stas. - Når foreldrene har med frukt har de også med 2 pk frossen bær. Så hver fredag lager vi/barna smoothie til 14.30 måltidet. - Vi serverer varmmat en gang i uka, annen hver uke med fisk og kjøtt og ris/poteter/pasta/potetmos og grønnsaker til. - Vi har grønnsakshage ute, med gulerøtter, sukkererter, reddiker, tomater, squash, gresskar, bringebær, jordbær. Dette er i hovedsak 4 åringene som har ansvar for å plante ut på våren og så høster de inn på høsten. - I september hadde vi vår årlige høstsuppe. De største barna lager handleliste går så til butikken og kjøper alle grønnsakene de trenger til suppa. Så kutter barna opp alle grønnsakene og vi koker den opp til alle foreldrene kommer og spiser når de henter barna på ettermiddagen. - Vi har en matgruppe blant personalet som møtes innimellom for å vurdere / endre mattilbudet. Fire av personalet har vært på Fiskesprell kurs. - Vi har delt ut de tre små bøkene til hvert barn/foreldre. - De store plakatene med alle forskjellige fruktene har vi hengt opp og barna snakker stadig om de og spør hva de forskjellige heter. :)