Hopp til innhold

Vallerstua barnehage

Skrevet av: Vallerstua barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport fra Vallerstua Barnehage. Vi har den glede av å ha blitt en 5 om dagen barnehage, vi startet opp i August og har allerede merket forandringer både blant barna og personale. Vi er blant annet veldig opptatt av tilbehør til mat og det å kunne tilby barna et fargerikt og sunt kosthold. Til nå har vi på mandager og tirsdager hatt fruktsalat, med variert frukt som barna får kutte opp selv, der vi har hatt stor glede av forklene vi fikk utdelt av 5 om dagen. Vi merker at barna har stor glede av å kunne lage maten selv, spesielt når det er noe godt, sånn som frukt faktisk er! På onsdager har vi varmmat, her er vi veldig opptatt av at barna alltid skal tilbys to typer grønnsaker eller frukter ved siden av fisk og kjøtt. Vår styrer har også vært på kurs med Fiskesprell, så et variert kosthold der fisk ofte blir servert hos oss står i fokus for oss i Vallerstua. Barna er veldig flinke til å smake på grønnsaker, det er ikke alltid alt er like populært, men det serveres alltid grønnsaker til hvert enkelt barn. Alle må smake, men må ikke spise opp. Men vi merker allerede forskjell på at barna stadig prøver mer ut og vi finner nye måter å tilberede grønnsakene på. De dampes, serveres rå, kuttes opp i forskjellige former og stekes i ovnen. Når vi har brødmat er grønnsaker alltid en del av måltidet i form av to typer grønnsaker som bla. paprika og agurk. Om barna spiser det som knask eller på brødskiva er opp til barnet selv. Hver dag har vi også et måltid kl 14.30. Her serveres det 3 forskjellige typer oppskåret frukt i skåler og brød med ulikt pålegg med grønnsaker på. Så barna hos oss får et variert utvalg av frukt og grønnsaker, og vi jobber stadig med å finne nye ideer til 5 om dagen. Neste idé på lista vår er smotthie, som om mulig skal bli et fast innslag en gang i uka:) Vi er stolte av å være en 5 om dagen barnehage, barna er veldig opptatt av plakatene vi fikk gjennom dere:)