Hopp til innhold

Sennerud barnehage

Skrevet av: Sennerud barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi legger stor vekt på et sunt kosthold i vår barnehage. Vi har kjøkkenassistent to dager i uka som lager varmmat til oss, det meste fra bunnen av. Da brukes gode råvarer og ofte består middagene av mye grønt. Vi serverer grønt til brødmåltidene våre og til ettermiddagsmåltidet deles barnas frukt opp i biter og serveres til alle. Til bursdager så har vi egen bursdagsmeny som barna kan velge fra selv; hjemmelaget smoothie, fruktpinnsvin, fruktlapskaus i festglass eller grønnsaker med dipp. Vi har veiledende "matpakkeregler" med fokus på mindre sukker i matpakkene. Vi er også så heldige å ha egen kjøkkenhage hvor vi dyrker grønnsaker, vi har ett epletre og en ripsbusk og solbærbusk innenfor barnehagens gjerde. Mye av maten komposterer vi og bruker som ny jord i kjøkkenhagen året etterpå.