Hopp til innhold

Torva barnehage

Skrevet av: Torva barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I vår barnehage har vi jobbet med å ha fokus på et sunt kosthold i mange år. Vi har hatt det som tema på foreldremøter og oppfordrer/ veileder alle til å sende med sunne matbokser til barnehagen. Vi har vist blant annet eksempler på sunne og usunne matbokser til foreldrene, slik at de får en forståelse av hva som er bra for barn og voksne. Det å sende med frukt, bær og grønnsaker er mange blitt veldig gode på. Til frokost serverer vi havregrøt med kanel, rosiner og oppskjært frukt eller brød med pålegg og grønnsaker ved siden av. En gang i uka serverer vi et fiskemåltid med poteter og grønnsaker. Til fruktmåltidet serveres oppskjært frukt av ulike slag og/ eller grønnsaker. Ukas barn hjelper til med det. Noen i personalet er glad i å bake eller lage mat sammen med barna, og er gode på å bruke rester. da blir det plutselig gulrotbrød eller rundstykker til lunsj eller frokost, potetlapper eller vafler med banan og eple. Vi har hatt tema om frukt og grønnsaker både i grupper og i språkgrupper. Her ser vi på bilder av frukt og grønt, lekefrukter, ekte frukter. Snakker om form, farge, smaker på, deler opp osv. Mye språkstimulering som foregår her. Etter at vi fikk materiale fra dere har vi spilt mye Mons og Mona- spillet. Sett på de fine plakatene, tegna, fargelagt, lært oss noen nye sanger og delt ut informasjon og bøker til barn og voksne. I garderoben har vi hengt opp plakater med bilder av sunn mat og frukt/ grønt og ulike hefter som foreldrene kan ta med seg hjem for å få inspirasjon til matlagingen.