Hopp til innhold

Stubben barnehage

Skrevet av: Stubben Barnehage SA | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi har tidligere også hatt fokus på å ha et sundt og variert kosthold i barnehagen vår. Vi prøver å gi et variert tilbud når det gjelder pålegg. VI serverer frukt og grønt hver dag i barnehagen. Barna har selv med frokost. Vi serverer brødmat til lunch. Vi skjærer alltid opp grønnsaker og legger på¨fat til hvert bord. Det er som regel agurk, paprika og tomat, noen ganger avokado. Barna trenger ikke å ha det som pålegg, men kan også knaske ved siden av for å lære seg å like og spise grønnsaker. For å variere skjærer vi opp banan og eple innimellom til lunchen. Hver fredag har vi varm mat. Det er annenhver uke med fisk og kjøtt retter.Vi har alltid grønnsaker som tilbehør. Noen ganger frossne, men som regel ferske. Tilbehøret består som regel av gulrot, brokkoli og blomkål, som regel to sorter hver gang. Ved retter som taco ol. har vi isbergsalat med tilbehør som mais, tomat, agurk, paprika og løk for de som ønsker det. Til ettermiddagsmaten får barna grove knekkebrød med diverse pålegg og frukt. Frukten spises før maten. Vi skjærer den alltid opp og den legges på fat. Det er en vernet bedrift i nærmiljøet som leverer frukt til oss. I tillegg til de vanlige frukt sortene, får vi også prøvd oss på granateple, fysalis, melon, ananas, papaya, mango og sharon. I perioder supplere vi også med frukt fra nærbutikken vår. Vi følger også årstidene og de mulighetene de gir. I år har vi plukket epler, kokt eplemos og tørka epler i komfyren. Dette ble solgt på et foreldrearrangement tidligere i høst. Der serverte vi også grønnsakssuppe lagd av barna. Den bestod av potet, ulike kål sorter. sellerirot, gulrot, brokkoli, purreløk, buljong og middagspølse.