Hopp til innhold

Tjenna barnehage

Skrevet av: Tjenna barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Tjenna barnehage har hatt fokus på kosthold noen år og siden 2007 hatt kosthold som satsningsområde, derfor ble vi i personalet enige om at mersatsingen kunne gi oss inspirasjon til det videre arbeidet. En gang i uken får vi fersk frukt og grønt fra "Hjembu Gård". Dette blir skåret opp og servert til ettermiddagsmåltidet hver dag. En gang i uken blir det også laget et varmt middagsmålltid der vi serverer sunn mat laget av kjøtt, fisk eller fjærkre med masse grønt til. Ellers i uka har vi to brødmåltider i løpet av dagen. Til det første måltidet er barna med til bakernen for og hente ferskt grøvt brød, mens til det andre måltidet spiser de niste som de har hatt med hjemmefra. til brødmåltidet får de sunne påleggalternativer sammen med agurk, tomat og paprika. Vi oppfordrer også foreldrene til å ta med seg noe sunt i nistepakka. Det blir severt vann til begge måltidene og melk til det ene for de som vil ha det. Alle barna har også hver sin vannflaske som de selv kan forsyne seg med når de er ute. Vi er opptatt av å redusere sukkermengden i barnas kosthold og sluttet i 2005 med at foreldre kunne ha med seg is og kake på barnas bursdager, som bursdagsmat lages det nå smoothie i barnehagen. Både personalet og foreldrene er informert om merprosjektet. personalet holder på å gjennomføre e-læringsprogrammet for frukt og grønt.