Hopp til innhold

Hampehaugen Barnehage , Birkeland

Skrevet av: Hampehaugen Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi ble en 5 om dagen barnehage nå i høst. Vi startet med å informere på foreldremøtene i barnehagen. Har også delt ut informasjonen til foreldrene og bøkene til barna som vi fikk tilsendt. De minste barna hos oss har frukt ute på formiddagen. Da samles barna og får fruktbiter. Bruker også frukt som mellommåltider. Har prøvd smoothie, og kommer til å ha det igjen. Barna er blitt mye flinkere til å smake på alt av frukt/grønnsaker. Til frokost og lunsj legges det frem tomat, agurk, epler sammen med pålegget. Vi ser at barna smaker mer etterhvert som de blir vant til at det står på bordet. Lager varm mat med mye grønnsaker. Den ene avdelingen har innført lapskaus 1 gang pr. mnd. Barna er med å kutter opp grønnsakene og spiser alt. Når vi er på tur har vi med epler som vi kutter opp å har som mellommåltid. Vi legger varm maten på tallerkner, slik at alle "må smake" på det som er servert. Vi ønsker å lage mer av maten fra bunnen av. Feks. spagettisaus. Alle er blitt mer bevisste på å få inn mer frukt og grønt i og mellom måltidene. Vårt mål er å bli gode på frukt og ha mer grønnsaker inn i måltidene. Alle ansatte har fått informasjon om E-læringskurs og målet er at alle skal ta kurset.