Hopp til innhold

Uvdal barnehage

Skrevet av: Uvdal barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Lunch: ca 11.30, det serveres alltid grønnsaker etter maten. På ettermiddagen, ca 14.30 serverer vi en skive brød og masse frukt skåret opp i biter Vi har i flere år hatt fokus på kosthold, og på foreldremøtet 31.10 vil en kokk vi bruker som veileder også ha ansvar for et tema om kosthold der viktighet av å spise masse grønnaker og frukt selvsagt er en del av tema. Vi flytter barnhagen ut 3 uker pr år, da har barna med egen nsiste, mens barnehagen sørger for frukt/grønnsaker. Lavvogruppa vår lager også grønnskakssuppe minst en gang pr.år. Vi gjør om barnehagen til badeland 2 d i april , da serverer vi grønnsaker og dip som snacks samt juice. Bursdager markeres ikke med noen form for servering, men med barnets ønsker for leik og aktivitet styrer innholdet. Vi har fått to epletrær av foreldrenen som vi håper skal bære frukt om et par år, og har egen grønnakshage med bl.apoteter, neper, salat,redikker, sukkererter. Hva vi sår varierer noe fra år til år. Vi ønsker også å tilsette en kokk i fast stillign for at kostholdet skal bli enda bedre og mer riktig i forhold til hva barn trenger, Pr. i dag serverer vi smøremåltid der grønnsaker og frukt er en naturlig del av tilbehøret også som pålegg, druer, epler, bananer , paprika osv. Denne høsten har vi det ganske travelt, så e-læringskurset blir først satt opp våren 2012