Hopp til innhold

Almemoen fus barnehage

Skrevet av: Almemoen FUS barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har alltid hatt fokus på å ha et variert og sunt kosthold i barnehagen. Vi serverer alltid grønnsaker til lunsjen vår. Hver gruppe har varm mat minst en gang i uken. Annen hver uke fisk og her severer vi ofte råkost, som er barnas favoritt eller annen grønnsaker alt etter hva som er ukas meny. Baker mye av brødmaten selv, prøver å variere legger ved ett bilde av brytebrød med gulrot, fantastisk godt. Er en sukkerfri barnehage og lar barna bestemme hva de ønsker til bursdagen. Kan velge mellom smoothie, fruktsalat og hjemmelaget frukt is. Her er noe av det vi hadde før jul, hjemmelaget fiskegrateng med råkost ok kokte poteter, kjøttkaker men gulrotstuning samt poteter, salatbar, ovnsbakt laks på grønnsakeng. Grønnsaker til kald lunsj er oftes paprika, agurk, gulrot, sukkererter . Vi har prøvd oss på grønnskakshage med litt variert resulatat. Til matboksene på ettermiddagen har vi frukt/grønnsaker kuttet opp til barna. Vi har også ukas frukt noe som er kjempepopulært. Har plansjene vi fikk fra dere hengende på kjøkkenet/ allrommet og vi bestemmer ofte i fellesskap hva neste ukas frukt skal være, har bl.a hatt kiwano, stjernefrukt, kvede, grapefrukt, sharon, granatepler for å nevne noen. Til jul hadde vi en anneledes julekalender, smakskalender, hvor vi hadde julssmaker. Hadde da dadler, fiken, aprikos, rosenkål, gløgg, ingefær, kanel, nellik osv. Var kjempe spennende for barna å trekke dagens smak og å gjette hva det var, er noe jeg trygt kan anbefale for andre også samt ukas frukt.