Hopp til innhold

Hønefoss/Skogstjernen familiebarnehage

Skrevet av: Skogstjernen Familiebarnehage AS | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi serverer økologisk havregrøt med frukt hver morgen. Til grøten serverer vi epler, bananer, blåbær, bringebær, jordbær. Til lunsj spiser vi brødmat 3 ganger per uke: vi serverer tomat, agurk, avokado, rød paprika (økologisk, dersom vi ikke er tvunget til å kjøpe annet). To ganger per uke spiser vi varmmat. Primært vegetarisk og økologisk. Om sommeren/høsten spiser vi grønnsaker fra hagen, sånn som squash, agurk, tomat, gulrøtter, kålrot, brokoli, salat og ikke minst masse urter. Vi spiser retter som grønnsakslapskaus, hjemmelaget tomatsuppe, brenneslesuppe, orientalsk lamm med grønnsaker, hjemmelagde fiskepinner med potet og gulrøtter, lasagne med spinat og hjemmelaget tomatsaus, hjemmelaget fiskegrateng med gulrøtter, grønsakssuppe. I retten bruker vi også my fennikel, persillerot, urter som løpstikke, persille, gressløk, timian, oregano, basilikum, salvie, pimpinelle etc. Flere bilder kommer i senere rapporter grunnet bruk av Pc