Hopp til innhold

Rollag Kommunale Barnehage - avd. Veggli

Skrevet av: Veggli barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Hei. Me har valgt å bli med på 5 om dagen barnehage for å bevisstgjera oss sjøl ennå meir i forhold til sunt kosthold. Me har allerede hatt grønnsaker som tomat,paprika og agurk fast på lunsjbordet i lag med anten makrell i tomat,fiskepudding og av og til laks. Også har me salatbuffe med skinke,kylling og egg. Til bursdagar har me valg mellom smoothie,bollar,fruktspyd el.fruktsalat m/vaniljesaus og vafflar(nokon gonger grove). Også har me hatt ein som ønska seg fiskebollar te bursdag og det blei det. Me har med oss fiskekaker,ostesmørbrød og grønnsakssuppe på utedagar. Og til ettermiddagsmåltid har me knekkebrød m/leverpostei og prim + masse frukt og av og til grønnsaker som gulrot,kålrot etc. Så me syns egentleg me er ganske flinke men no har me auka dosen av alt og serverar både frukt,grønt og pålegg til alle måltid, også har me laga litt meir varmmmat til lunsj som grønnsakpizza,eggerøre,havregraut m/sjølplukka blåbær noko som var veldig populært. Me har og laga ein del forskjellig mat frå før som Finnbiff på samedagen,heimelaga kjøttkaker av elgkjøtt m/heimelaga stappe,grønnsakssupper,tomatsuppe,fiskepinner osv. Men me har lyst å bli ennå meir bevisst på råvarer me brukar og kva for næringsinnhold maten vår har. Også vil me gjerne introdusere barna for nye smaker i form av nye råvarer og nye spennende oppskrifter. Så me har bare så vidt begynt i det små med meir av alt også vil det komma bilder og oppdatering på framdrifta, i vår fortsatt sunne hverdag.