Hopp til innhold

Lyngstua barnehage, Hokksund

Skrevet av: Stiftelsen Lyngstua barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Barnehage-rapport Barnehage: Lyngstua barnehage Kommentar/beskrivelse: Dette gjør vi hver dag: Frokost: Barna har med matpakke til frokost, vi serverer litt frukt/grønt ved siden av. Lunsj: Smøremåltid: Alltid oppskjært grønt på et fat sammen med brød og pålegg. Varmmat 2 dager i uken, som består av poteter minst en av dagene. Det blir også servert kokte eller råe grønnsaker. Vi bruker også mye grønnsaker i lapskaus, gryter, supper o.l. På ettermiddagen får barna oppskjært frukt. Vi har alltid epler, pærer og bananer, og varierer med melon, appelsin, kivi, druer og frukt som passer til årstidene. På turer tar vi med frukt og vann. I sommer lagde vi ripssaft av bær vi har i barnehagen og det er ønske om å plante epletre og så litt grønnsaker til neste år. På FN- dagen i år skal vi servere grønnsaksuppe til foreldrene. Vi har ansatt kokk som har ansvar for lunsjen. Innkjøp og valg av meny, tilberedning av varmmat og pådekking til smøremåltidene. Vi har informert de ansatte om at vi har blitt en "5 om dagen barnehage" og hva det innebærer. Vi har også snakket om å bruke mer frukt i forbindelse med bursdagsfeiringer. På foreldremøte i høst blir foreldrene informert i tillegg til den informasjonen de har fått utdelt. E-læringskurset må vi se nærmere på i løpet av dette barnehageåret.