Hopp til innhold

Langløkka barnehage

Skrevet av: Langløkka barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Hver dag kl. 11.15 har vi smørelunsj. Barna er med på å smøre brødskivene sine selv. Vi tilbyr variert og sunt pålegg og bruker tid på å evaluere og finne de beste alternativene til sunt pålegg for barna. Vi har et forbedringspotensiale når det gjelder å oftere tilby grønnsaker til lunsj. Nistepakke hver dag kl. 08.00 og 14.15. På oppstartsamtaler oppfordrer vi foreldrene til å ha med sunne og apetikkvekkende matpakker til barna sine. Vi ser at foreldrene har blitt gode på dette. Mange av barna har med seg både grønnsaker og egne bokser med oppkuttet frukt. Til ettermiddagsmåltidet serverer vi oppkuttet frukt. Til bursdagsfeiringer har vi tilbud om enten fruktfat, smoothie med fersk frukt, salatbar, grove rundstykker eller varmmat. Når vi lager varmmat er vi opptatt av å unngå for mye bruk av halvfabrikata og heller lage mat fra bunn av. De eldste barna er med på tilberedningen. På uteavdelingen vår har de matdag èn dag pr uke, der de tilbereder mat på bålet. F eks fiskesuppe eller laks og grønnsaker i folie. Til drikke serverer vi melk og vann. Vi har plastfrukt- og grønnsaker som barna leker med i kjøkkenkroken og leser bøker med matlaging, matvarer og sunt kosthold som tema. Vi har hengt opp plakater med bilder av frukt og grønt, som barna ser på og lærer navnet på. Vi syns selv at vi har gjort noen grep og er inne i en god prosess da det gjelder sunt kosthold i barnehagen. Vi har forbedringspotensialer og vil fortsette å videreutvikle oss på dette området. Mvh. Langløkka barnehage