Hopp til innhold

Oterfaret barnehage

Skrevet av: Oterfaret barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi i Oterfaret barnehage er godt i gang med 'mer frukt og grønt-prosjektet', og det vi har gjort så langt er: - alle ansatte har tatt e-læringskurset. - Det blir servert oppkuttet frukt og grønt ved alle måltider. - vi baker grove brød selv i barnehagen, og serverer varm mat en gang i uka, som alltid er sunn: mye grønnsaker, fisk og kjøtt. - Vi bruker god tid ved matbordet. - bruker frukt istedet for søt mat til fester, karneval o.l. Det vi vil gjøre mer av fremover er: - lage sunn mat på tur; wok og grønnsaksuppe - bruke frukt til premie (feks når man kommer i mål i skirennet, kan det smake godt med vannmelon) - babymaten til de aller minste kan vi selv lage - så grønnsaksfrø, som feks sukkererter, karse, gulrøtter og sette og høste poteter. - servere frukt og vann på foreldremøter I tillegg har vi involvert foreldrene ved å sende et skriv hjem om hva vi i barnehagen gjør i forhold til 'mer frukt og grønt', og hva vi ønsker at foreldrene skal gjøre: bytte ut kaker og is til bursdager med frukt. Ha med frukt og/eller grønnsaker i matpakken. De har i tillegg fått med 'frukt og grønt'-heftene hjem. Det har vært fulgt veldig bra opp av foreldregruppa! Dette er noe som også blir tema på foreldremøtene fremover.