Hopp til innhold

Rypefjord BHG

Skrevet av: Rypefjord barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er en kostholdsbevist barnehage som tilbyr et sundt og variert kosthold. Vi har havregrøt til frokost en dag i uken, serverer frukt/grønnsaker som mellommåltid hver dag. Ved bursdager serverer vi fruktsalat eller fruktfat. En dag i uken har vi varmlunsj hvor grønnsaker er med. Hver onsdag har vi aldersindelt klubb hvor 4-5 åringene har mat og hygiene som tema. Der lærer de hvordan de skal vaske hender før måltid og under måtlaging. Barna får gjennom klubben smake og bli kjent med forskjellige frukter og grønnsaker. I tllegg til frukt/grønnsaker, lærer barn om fisk (fiskesprell), korn, kjøtt, egg, brødskalaen, nøkkelhullsmerket. Brødskalaen og nøkkelullsmerket er noe som har fenget barna, vi opplever et barna sjekker maten vår og forteller foreldre. klubben deler ofte ut brosjyrer til resten av barnegruppen som info til foreldre. Vi har servicemedarbeider som ofte skjærer opp frukt/grønnsaker til oss. Vi har byttet ut kjeks og fint knekkebrød med grove knekkebrød som vi gjerne har med i sekken på korte turer og om barna skulle bli sulten mellom måltider. Ved fester og markeringer bruker vi ofte ekstra frukt og grønnsaker. cherrytomater er foreksempel svært populært. Videre jobber vi med å bli flinkere til å skjære opp frukt som pålegg.