Hopp til innhold

Sandnes barnehage

Skrevet av: Sandnes barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I barnehagen vår har vi fruktfat servert til hver frokost. Barna har med seg frukt til barnehagen og vi skjærer dette opp og serverer som en slags dessert etter frokost. Hver dag har vi grønnsaker sammen med lunsjen - dette varierer vi for at barna skal lære seg og kjenne ulike grønnsaker og frukt og bli presentert for nye smaker. Vi har gått over til sunnere alternativer til bursdagsmat i barnehagen, istedefor kaker, is og gele får de nå velge mellom fruktsalat, smoothie eller grove pizzasnurrer med salat. Til solfesten i januar hadde vi masse gul frukt og grønt; melon, appelsin, sitron, mango, banan, ananas og gulrot. Oppskåret og lagt på fat var dette suksess, særlig sitron var morsomt å smake på! Hver fredag har vi varm mat i barnehagen. Vi legger vekt på å spise sunn og variert mat, og har bestemt at disse måltidene skal være full av fargerike grønnsaker.