Hopp til innhold

Saga barnehage

Skrevet av: Saga barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Ved å satse på et sunt og variert kosthold i barnehagen, legger vi til rette for at barna vil lære seg gode vaner og holdninger som de vil kunne ta i bruk senere. Vi har blant annet endret på dagsrytmen slik at det ikke går så lang tid imellom hvert måltid. Dette gjør at barnas blodsukker er mer stabilt, og vi ser at barna har en bedre hverdag. For å bli enda bedre på kosthold, skal alle ansatte ta E-kurset i løpet av barnehageåret. På foreldremøte har vi tatt opp viktigheten med et sunt og variert kosthold, og de synes det er bra at vi fokuserer på dette. Samtidig skal det nevnes at mesteparten av foreldrene er flinke til å putte frukt og grønt i matpakkene til barna. Til frokostmåltidet setter vi frem oppskåret grønnsaker, selv om barna har med sin egen matpakke. Hovedmåltidet i barnehagen er lunsj, da setter vi gjerne frem både frukt og grønnsaker. Det kan være agurk, paprika, banan, eple, gulrot. På ettermiddagen spiser vi frukt og litt knekkebrød. Annenhver uke har vi varmlunsj. Det kan være fiskekaker m/grønnsaker, grønnsakssuppe, forskjellige gratenger med grønnsaker, grove pannekaker m/hjemmelaget blåbærsyltetøy. Når vi er på tur lager vi enten varm lunsj m/grønnsaker, eller har med grønnsaker til brødmåltidet. I vår laget vi også en liten åker med bl.a. potet, reddik, rødbeter, gulrot, jordbær. Vi har også plantet rips, solbær, bringebær. I høst har vi benyttet oss av de råvarene naturen gir oss; vi har plukket blåbær, tyttebær og krekling. Vi har laget syltetøy og saft.