Hopp til innhold

Kvikne barnehage

Skrevet av: Kvikne barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har de 4 siste årene servert varmmat en dag for uka, da har det vært fisk på menyen med mye grønt. Flere av de ansatte har vært på "Fiskesprell-kurs", og dette har vært et populært. Vi har også vært flink til å servere frukt og grønt ved måltider og etter måltider. Vi har et fast fruktmåltid hver dag, der vi lager frukt/grønnsaksfat. Erfaring viser at hvis vi "anretter" frukt og grønt fint, spiser gjerne barna mer og ofte smaker de på litt forskjellig. Etter at vi mottok inspirasjonspakka, er plakater hengt opp, bøker levert ut, og vi prøver daglig å samtale med barna om begreper fra frukt og grønnsaker. Når vi feirer bursdager, er det frukt og grønt som gjelder. Vi har laget en egen bursdagsperm med laminerte bilder av ulike "bursdagsmenyer". Det kan være smoothie, grønnsaksspyd osv. Barna velger selv hva de vil ha på bursdagen sin. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra foreldrene. Barnehagen vår er på god vei til å bli en mye bedre 5 om dagen barnehage.