Hopp til innhold

Hol barnehage

Skrevet av: Hol barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er en barnehage som har satt ekstra fokus på vårt kosthold i barnehagen. To dager i uka serverer vi bakt brød/rundstykker med sunt og godt pålegg til og annenhver fredag har vi varmmat. Vi har også fått støtte fra fylkeskommunen til å bruke mer fiskeprodukter på matdagene våre. Vi har fokus på større medvirkning fra barna i matlaging/dele opp frukt/ dekke på/ opprydding osv. Vi lager maten mer fra bunnen av og vi har høstet inn frukt/bær fra egen kjøkkenhage og frukthage. Vi har informert foreldrene om vår satsing på sunt kosthold på vårt foreldremøte, på hjemmesida vår og annen utdelt informasjon. Vi har oppfordret foreldrene til å ta med sunne alternativer til bursdagsfeiring og tipset dem om FRUKT.NO. Vi serverer mer oppkuttet agruk, paprika, tomater osv til måltidene våre, og frukten gjør vi litt mer spennende. Feks. kan barna først være med å kutte frukten i mindre deler og setter inn på spyd. Veldig populært. Vi har skaffet oss en smoothiemaskin som vi også skal benytte mer. På siste personalmøte hadde vi inspirasjonskveld med Geitmyra matkultursenter og fikk gode tips til sunt og variert kosthold. Vi har også dannet egen matgruppe som setter opp meny- og handleliste til våre matdager. Takk for tilsendt materiell. Plakatene henger på hver avdeling og brukes mye. De innbyr til gode samtaler mellom barn og voksne. Lottopillet er også blitt veldig populært. Dette satsingsområdet er inpirerende for både små og store i barnehagen vår!!