Hopp til innhold

Koppang barnehage

Skrevet av: Koppang barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi forsøker å ha et sunt og variert kosthold i barnehagen vår, og serverer frukt og grønt hver dag. Til formiddagsmaten er det ofte paprika, tomat og agurk som pålegg, og av og til ulike typer frukt. Vi har hver dag et "fruktmåltid" om ettermiddagen der vi serverer oppskåret frukt og/eller grønt til barna. Når det er fint vær spiser vi ofte dette måltidet ute, eller går inn og benytter Fruktmåltidet som en kjærkommen "pustepause" fra uteleken. Vi veksler mellom blant annet: appelsin, eple, pære, melon, banan, gulrot, kålrot, sukkererter m.m. Vi baker vårt eget brød i barnehagen - 8 brød nesten hver dag - og bruker grove melsorter. Barna er mye mer glad i vårt hjembakte brød enn kjøpebrød! Av og til koker vi havregrøt til frokost eller lunch, og spiser den gjerne med litt sukker og melk, noen liker best brunostskiver på toppen! I høst har vi plukket mye bær - det aller beste er å ta med hver sin kopp ut i skogen og plukke blåbær i den, og spise det der og da med vaniljesaus over. Nam, nam! Som alle andre barnehager har også vi hatt grønnsaker som tema i høst, og vi har laget både grønnsaksuppe, stekte småpoteter og andre sunne retter av poteter som vi selv har plukket hos en lokal potetbonde (som har barn i barnehagen). På bursdager lager vi noe godt å spise i barnehagen. Det kan være pizza, vafler, kake eller is. Vi kan bli mye flinkere til å tenke "sunt" også i denne sammenhengen! Vi har ikke snakket så mye med foreldrene "den grønne satsingen" vår ennå, men alle barna har fått med seg bøker hjem. Kanskje blir dette tema i neste nyhetsbrev fra avdelingene. Alle avdelinger har tatt i bruk det fine lotto-spillet vi fikk, og fargerike plakater er hengt opp på veggen. Vi satser på at alle ansatte skal ta E - læringskurset etter hvert.