Hopp til innhold

Oppstad Gårds- og Naturbarnehage

Skrevet av: Oppstad Gårds- og Naturbarnehage SA | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Rapport fra Oppstad Gårds- og Naturbarnehage. Sør-Odal kommune Hos oss i Oppstad Gårds- og Naturbarnehage er frukt og grønnsaker en naturlig del av hverdagen. Vi har egen grønnsakshage som vi dyrker grønnsaker i og høster hver høst. I tillegg har vi tilgang på epler og bær på gården samt bær og sopp i skogen som ligger i umiddelbar nærhet. Frukt og grønt bestilles også i tillegg fra nærbutikken. Frukt og grønnsaker kuttes opp og er et tilbud til barna ved hvert måltid vi serverer i barneahagen; frokost, lunsj og eftasmat. Frukt og grønt vi har tilbudt barna; epler, pærer, druer, plommer, bananer, gulrøtter, tomater, agurk, paprika. Av grønnsaker vi dyrker i egen grønnsakshage kan vi nevne; gulrøtter, poteter, purre og sukkererter.Tomater og agurker er blitt dyrket i egne kasser. Vi har også egen urtehage med urter som; gressløk, persille, sitronmelisse, koriander og oregano. Grønnsakene har vi spist rå, delt i biter samt brukt i suppe og varm mat ellers. Før jul serverer vi julemiddag hvor poteter fra egen grønnsakshage brukes. Vi har også laget syltetøy av epler. Plakatene fra opplysningskontoret for frukt og grønt er hengt opp og barna viser tydelig interesse for disse. Vi bruker disse plakatene aktivt i vårt pedagogiske opplegg som for eksempel språktrening som benevning og innlæring av begreper. Vi ser at det å bli en 5 om dagen barnehage har gjort oss enda mer bevisste på når og hvor vi serverer frukt og grønt i vår hverdag.