Hopp til innhold

Simenstua barnehage

Skrevet av: SIMENSTUA BARNEHAGE | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi i vår barnehage har i alle år brukt mye frukt og grønnsaker, men valgte i høst å bli med på "5 om dagen" for å ta det enda litt videre. Vi har diskutert mye ift til kosthold, og har valgt å bruke mye grove/sunne varianter/artikler i matlagingen. Vi bruker grovbrød, fullkornsvarianter av pasta og ris, samt at vi serverer salater eller grønnsaker til varmrettene våre. Det kan være alt fra kokte grønnsaker til rå grønnsaker. Til brødmåltidene serveres det paprika, agurk og tomater til å ha oppå ost og kjøttpålegg. Etter hvert måltid serveres det alltid grønnsaker eller frukt. Dette gjøres på ulike måter som at de får utdelt en liten kurv/skål hver med utvalgte frukter/grønnsaker, det kan være fruktfat som noen går rundt og serverer fra. Noen ganger har vi brukt pepperkakeform til å stanse ut kålrot, dette er veldig spennende synes barna. Av og til serverer vi fruktspyd, og vi kan ha grønnsaker og dipp. Vi bruker en del havregryn, dette serveres av og til med hjemmelaget smoothie. På bursdager serveres det også fruktfat. Vi har og bærbusker ute, samt epletrær. På foreldrearrangement som feks kunstutstillinger og foreldrekaffe, så serveres det gjerne frukt. Ellers arrangerer vi grønnsakssuppefest hver høst for foreldrene, vi har bakt grovbrød som ungene har pakket inn og tatt med hjem som en liten overraskelse. I tillegg vil jeg nevne at vi bruker mye fisk når vi serverer mat. Vi lager alt fra fiskesuppe med grønnsaker, tortilla-wraps med fisk og grønnsaker, fiskeburgere med salat til, fisk til pålegg for å nevne noe.