Hopp til innhold

Bakarvågen FUS barnehage

Skrevet av: Bakarvågen FUS barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er veldig gode på å huske å servere frukt og grønt til både lunsj og fruktmåltidet. Om vi ikke har agurk og paprika, skjærer vi opp epler og pærer i stedet for. På tur har vi alltid med oss noe ekstra i sekken, kanelepler er virkelig den store favoritten! Under måltidene har voksne ofte sagt "ikke mer agurk nå, spis skivene dine først" eller lignende. Dette har vi gått bort fra, og oppfordrer heller til å spise grønnsakene før skivene. De er jo helt klart det sunneste alternativet! Skivene blir spist uansett, om barna er sultne. Og det er de alltid etter våre aktive dager! Ellers bruker vi og både epler, pærer og banan som pålegg på skivene (en favoritt er ost med eple på). I sommer og høst har vi og plukket mye blåbær på tur, som vi har spist som de er, eller laget syltetøy av. Vi har og puttet de i yoghurtene våre, det var ekstra godt! Vi har og prøvd å spise epler og banan som vi har stekt på bålet. Funket veldig godt det og, særlig med kanel på! Vi har og blitt bedre på å ta barna med på å smøre lunsj og skjære opp både frukt og grønt. Eplekutterne er flittig brukt; ikke bare på epler! Erfaringen viser at de funker på pære og, men på banan og appelsin ble det litt gris... barns medvirkning! :) Til bursdagsfeiringer serverer vi ofte fruktsalat med vaniljekesam/-saus, eller lager kule kreasjoner som fruktspyd og fruktbåt til festen. Ellers er planen en "høsttakkefest" nå i høst, der vi serverer grønnsaker og dip i stedet for frukt til fruktmåltidet. Vi skal og bli enda bedre på å ta barna med i tilberedningen av all mat.