Hopp til innhold

Ny-Krohnborg barnehage

Skrevet av: Ny-Krohnborg barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har fokus på å ha et sunt og variert kosthold i barnehagen vår. Inspirert av idèer og oppskrifter kommer vi til å fortsette å ha fokus på frukt og grønt i barnehagen Bær og fruktsesong. • Eplekake som en del av oppøving av matematisk forståelse • Barna er deltakere og hjelper med å måle opp ingredienser og kutte opp epler. De ansatte tar med plommer fra egen hage med til voksne og barn i barnehagen Tomatsuppe laget fra grunnen av hakkede tomater Smoothie • Kjøpt inn • lager smoothi om det er mye frukt • Småbarnsavdelingene har benyttet seg mye av denne Vi har en fruktstund på ettermiddagen • Får en god del frukt, men også gulrot, kålrabi, blomkål. 2 avdelinger deler fruktkurv. Da blir det mer variert frukt på hver avdeling. • Legger det til rette på fat, slik at det frister i forhold til farge og variasjon Parika, tomat og agurk som grønt sammen med brødmåltidet. Oppfordrer til å ha med frukt og noe godt til måltid ved bursdagsferiringer, fremfor kaker og snop.