Hopp til innhold

Kaland Barnehage

Skrevet av: Kaland barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I hverdagen har vi frukt hver dag med 4-5 sorter frukt og grønt som blir skjært opp og lagt på fat, slik at barna ser hva de spiser. Vi prøver å variere hva vi har av frukt og grønt til frukten. Vi har i det siste prøvd ut flere typer frukt og grønt. En gang i uken har vi smørelunsj/varmlunsj. Etter at vi ble med på 5 om dagen har vi blitt mer bevisste på og alltid ha oppskjærte grønnsaker til smørelunsjen. Noe vi kan bli bedre på er å kutte opp grønnsaker til lunsjen når barna spiser maten de har med seg hjemmefra. Ca 1 gang i mnd har vi varmlunsj, og vi ble inspirert av de små heftene vi fikk, og tok med de elsdte barna på butikken å handlet inn til grønnsakssuppe. De var og med å lage suppen. Nå i oktober har vi tema farger, og vi bruker mye plansjene med frukt og grønnsaker og snakker om farger, form, smak og størrelser. Nylig har 2 ansatte fra barnehagen vært på fiskesprell kurs, og dette er noe vi ønsker å jobbe videre med og få mer fisk inn i barnehagens kosthold. Vi vil og informere foreldre om mer sunn matboks, og hva barna burde ha i matboksene sine.