Hopp til innhold

Sandslimarka barnehage

Skrevet av: Sandslimarka barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport fra «5 om dagen» Tusen takk for et flott materiell! Plakatene er hengt opp og bøkene er levert ut. Spillene er også blitt tatt i bruk. Vi har alltid hatt et fokus på et sunt og godt kosthold i barnehagen, der vi serverer varmtmåltid hver dag, og har frukt-måltid på ettermiddag med både frukt og grønnsaker. Etter inspirasjonspakken vi fikk av dere har personalet fått et enda større fokus på det, og vi ser at barna er ivrige! I høst inviterte vi foreldrene til barna på «høstsuppe». Barna var delaktig under hele prosessen med å lage suppen. Potetene tok vi opp i fra potetåkeren vår, og barna var med på å kutte opp alle grønnsakene og kjøttet vi skulle ha i suppen. Bursdager blir feiret uten kaker eller annet spisende. Fokuset vårt den dagen er bursdagsbarnet. Barnet får en krone, bursdagssang og en fortelling om barnet der vi forteller om det som har skjedd i livet til barnet; fra det var inni magen og frem til dagen i dag. I høst hadde barnehagen bursdags og dette feiret vi med fruktsalat. Barna var med på å kutte opp frukten, og fikk samtidig smake på litt ukjente frukter. Vi hadde eksempelvis handlet inn honning- og cantaloupe melon, ananas og mango. Dette er frukter som barna ikke er så godt kjent med fra før, og det ble derfor en god og eksotisk fruktsalat der vi fikk smake på ukjente smaker. I høst har vi også startet opp med et «barnekjøkken» der ideen er at barna skal være med å lage mat. Vi bruker også barnekjøkkenet til å kutte opp frukten til fruktmåltidet om ettermiddagen. Her er barna er med på å kutte opp, og vi rullerer på hvilke barn som er med. Vi vil i tiden fremover fokusere på å bruke kjøkkenet enda mer, med blant annet lage mat fra ulike kulturer, med ulike spennende smaker. Vi gleder oss til å fortsette med det kjekke arbeidet!