Hopp til innhold

Hauge barnehage

Skrevet av: Hauge barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har lenge hatt fokus på sunt og variert kosthold i vår barnehage. Ved å bli 5 om dagen - barnehage har vi fått ny inspirasjon til arbeidet med frukt og grønt. Materiellet vi har fått er tatt flittig i bruk; plakater er hengt opp og spill er daglig i bruk. Foreldre har fått foreldrebrosjyre og barna har fått bøkene med seg hjem. I vår barnehage har vi smørelunsj hver dag. Her blir det alltid servert oppskåret grønnsaker/frukt (tomat, agurk, paprika, sukkererter, eple, drue, banan). Middag serveres ca 2 ganger pr mnd. Måltidet inneholder alltid grønnsaker - ofte serverer vi grønnsaksuppe som barna er med og lager. Vi har fruktmåltid hver dag med oppskåret frukt og grønnsaker. Hver høst plukker vi epler, plommer og bær. Dette tar vi tilbake til barnehagen og bruker til matlaging. Vi har plantet epletre og bærbusker i barnehagen og håper snart å kunne høste herfra. Hos oss er det tradisjon å invitere forleldre på høstfest - da serverer vi grønnsaksuppe og eplekake. Til bursdager serverer vi "pyntet" fruktfat, fruktspyd eller fruktsalat. Vi har fokus på sunn feiring - uten kake! E-læringskurset har vi planer om å gjennomføre på nyåret. Hauge barnehage v/Merethe Kvamme