Hopp til innhold

Seim/Seim barnehage

Skrevet av: Seim barnehage SA | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Rapport - 5 om dagen 2015 - Seim barnehage. Kvar dag har vi: Fat med oppskåret grønnsaker til lunsj(agurk, paprika, tomat) Vi varierer av og til med å ha avokado eller anna frukt og grønt også. Til frukten har vi 4-5 sorter frukt skjært i passlege biter.(Pære, banan, eple, druer...) Så varierer vi med evt rosiner, ananas, kiwi, melon, appelsin. Om det er barn som ikkje er spesielt glad i frukt, tar vi med gulrøtter, agurk, kolrabi, brokkoli, blomkål eller andre grønnsaker, slik at alle får litt det dei lika. Så kan det væra at nokon våga å smaka på noko nytt?:-) Har vi frukt som er godt moden, bruker vi gjene å lage smoothie for å nytte alt me har på best mogleg måte. Vi er også ein fiskesprell-barnehage, og alle avdelingane serverer fisk til smørjemåltida/lunsj kvar dag(fiskepudding, fiskekaker, laks, makrell, tunfisk, sild, kaviar....) Vi har hatt 4 av dei tilsette på fiskesprellkurs(vår -15). Varmmat: Kvar avdeling har varmtmåltid ein dag i veka. Da fokuserer vi på å bruke fisk av ulike varianter(plukkfisk, laks, torsk, fiskepinner av laks, lakse-taco, fiskekaker/pudding, fiskegrateng....) Bursdag: Til bursdagene får barna velge kva vi skal lage til lunsj, og fisk+ grønnsaker er eit av alternativa. Festival/tema: Vi har også for ei tid tilbake hatt ein stor fest med "larven aldrig mett" som tema. Der serverte vi alt det som "larven aldrig mett" spiste seg igjennom i boka. I haust har vi hausta eigne poteter og reddiker og sukkererter som vi har dyrka i barnehagen. I løpet av ei heil veke, hadde vi om ulike grønnsaker og barna ,3-5 år, fikk være med på butikken og handle disse grønsakene, så laga vi haustsuppe av alt sammen:-) Veldig populært og veldig godt! Vi nytter også hausten godt med å lage blåbærsyltetøy, eplekake og plummer, spiser bringebær på vei i skogen på turdagene ol. På foreldremøtet informerer vi om fiskesprell og at vi fokuserer på å bruke mykje frukt og grønt og fisk. Vi vil gjerne ha eit sundt og godt kosthold i barnehagen både for barna og dei voksne. Vi ser oss sjølve til å være ganske flinke til å bruke mykje frukt og grønt i løpet av kvar barnehagedag. Men vi kan og vil bli bedre:-)