Hopp til innhold

Grønmyr Barnehage Ratvika

Skrevet av: Grønmyr Barnehage Ratvika | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I barnehagen vår får barna servert tre måltider om dagen. Til frokost og lunsj er det brødmåltid, hvor barna enten smører selv, eller får ferdig påsmurt. Vi har et variert utvalg av pålegg, og forskjellig frukt og grønnsaker til, for eksempel paprika, agurk, gulrot, eple, druer eller tomat. Vi får ferskt brød hver dag, og alle brødtypene våres er merket som grovt eller ekstra grovt på Brødskala’n. På ettermiddagen er det fruktmåltid, da får barna knekkebrød eller skiver, eller yoghurt med korn. Etterpå får de frukt og grønnsaker som er delt i biter. Vi varierer frukt-utvalget etter sesong. Minst en dag i uka får barna varm lunsj, vi legger vekt på å servere sunne måltider med mest mulig ferske råvarer. Vi har vært med på Fiskesprell, og serverer fisk til varmlunsj med jevne mellomrom, og vi bruker blant annet fiskepudding, makrell i tomat og kaviar som pålegg. På bursdagsfeiringer får barna velge mellom fire forskjellige måltider, disse bytter vi ut innimellom. Nå er det fruktsalat, smoothie, pølse og pasta eller pizza som står på menyen. Det fungerer veldig fint, og ingen av barna snakker lenger om kake og is, fokuset er heller på bursdagsbarnet. Vi har hatt besøk av ernæringsfysiolog som har informert personal og foreldre om hva som er et sunt kosthold, og hvorfor det er så viktig.. Det fikk vi kjempegode tilbakemeldinger på. Barna er flinke til å prøve nye smaker, vi har en regel om at ingen må spise opp, men alle må smake, og de må smake hver gang, siden barn ofte må venne seg til smaken. På uteområdet vårt har vi bålplass, og vi har stormkjøkken, så vi lager ofte mat med barna ute i naturen. Da smaker det ekstra godt syns vi, og ingenting er som å spise det man selv har laget, så barna er med på å lage mat.