Hopp til innhold

Rabbevågen barnehage

Skrevet av: Rabbevågen barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I vår barnehagen har vi tre måltider for dag. Vi har smørelunsj med grovt hejmmebakt brød to ganger i uken, hvor barna smører maten selv og får velge pålegg. Vi har et variert utvalg av pålegg, og forskjellig frukt og grønnsaker til, for eksempel paprika, agurk, eple, eller tomat. Vi legg vekt på at pålegget skal være variert og næringsrikt som for eksemper, kaviar, makrell i tomat, fiskepudding,egg og leverpostei Erfaringene vi har gjort oss med smøremåltid gjør at vi fra høsten av vil servere mat i barnehagen hver dag. Barna spiser godt og det er ingen som spør etter syltetøy eller nugatti. På ettermiddagen er det fruktmåltid, da får barna frukt og grønnsaker som er delt i biter. På bursdagsfeiringer får barna velge mellom fire forskjellige måltider, disse bytter hvert år. Dette utifra erfaringer/ og eller øsnke. Nå er det pasta, grøt, suppe eller pizza som står på menyen. Det fungerer veldig fint, og ingen av barna snakker lenger om kake og is, fokuset er heller på bursdagsbarnet. Til høsten vil det bli frutsalat på meyen også. Det ha vært arbeidd endel med holdninger og vi formidler til foreldrene hvor viktig det er å legge et godt grunnlag for barna. Gi dei gode kotholdsvaner, det er nå vi legg et viktig grunnlag.