Hopp til innhold

Vevang Oppvekstsenter, avd Barnehagen

Skrevet av: Vevang Oppvekstsenter, avd Barnehagen | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport fra Vevang oppvekssenter avd Barnehagen. Dette gjør vi hver dag: kl.11: smøremåltid: Påleggsfat inneholder alltid frukt og grønnsaker Kl 14: Matboks/frukt: Barna får oppskjært frukt, gjerne to forskjellige å velge mellom for å sikre at alle får noe de liker. Fredager: Serverer vi fruktfat med flere sorter, og ekstra pyntet fat. Info: På foreldremøte informerer viom at vi er med i fiskesprell og Mer.frukt. Vi har varmmåltid en gang i uka. 2 - 3 ganger i året serverer vi Salatbuffet, der barna går og forsyner seg selv av mange slags grønnsaker og gjerne litt skinke og pasta i tillegg. Det er kjempepopulært - og er en ekstra "premie" til de som ikke er så god til å sitte stille under måltidet. Da går de att og fram og spiser og storkoser seg. Fruktfest - hadde vi - en gedigen en- når vi hadde Jungelfest, i forbindelse med "Jonas i Jungelen". Da laga vi langbord og la på en lang løper av alufolie- som vi la frukta på. Vi kan nevne; granateple, druer, kokosnøtt, physalis,banan, appelsin, eple, pære,melon mm. Turer: Vi ukentlig turer og tar da ofte med frukt som en godbit på turen. Barnehagedagen 15.3. 2011: Da hjalp barna til å lage frukt og grønnsakspyd som vi serverte på den åpne kafeen. Populært og fargerikt. Druer, gulrot, ananas, blomkål, eple, appelsin og pære. Bursdager: Der er fruktspyd og smoothie en del av valgmulighetene. Frukt, bær og grønnsaker: Hagelaget i Eide kommune har gitt alle barnehagene ett frukttre og ett bærtre som er blitt planta på utelekeplassen. Vi fikk epletre og stikkelsbær, og fra før har vi rips og solbær-busker. Grønnsakhage: Foreldrene laget to grønnsakkasser der vi bruker å dyrke f.eks gulrot, salat, persille, gressløk, mainepe, sukkererter. Vi skal sørge for at alle tar E-læringskurset i løpet av våren 2011 Vi syns vi er flinke til å bruke frukt og grønnsaker , men vil nå bli enda bedre.:) I juni skal vi ha Fiskesprell som tema - og vi vil da spørre besteforeldregenerasjonen om hjlep til å lage fiskemat sammen med barna. To av de ansatte har vært på Fiskesprellkurs.