Hopp til innhold

Jendem barnehage

Skrevet av: Jendem barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har lenge hatt fokus på sunn mat i barnehagen, men etter at vi ble 5 om dagen-barnehage har vi fått enda større fokus på servering og tilbereding av frukt og grønnsaker. Mens vi tidligere serverte en type frukt for dag, får barna nå tilbud om tre ulike sorter til fruktmåltidet, slik at alle får noe de liker. Alt blir kuttet opp i biter og dandert på fat for at det skal se mest mulig innbydende ut. Til hovedmåltidet serverer vi oppskjært agurk, tomat, paprika som tilbehør til maten. I tillegg får barna tilbud om frukt som banan, eple og/eller appelsin. Alt skal dermed ligge til rette for at hvert barn får i seg 5 ulike sorter om dagen. Hver fredag har vi middag og vi har i høst blitt flinkere til å servere grønnsaker sammen med maten. Til middag serverer vi variert meny, fisk, kjøtt med salat og grønnsaker, vårruller har vi laget, grønnsakssuppe, m.m. Hver måned har vi en felles bursdagsfest for de barna som har hatt bursdag den måneden. Tidligere serverte vi da noe godt (som inneholdt sukker). Nå lager vi fruktfest med flotte fruktfat eller smoothie. Av og til får barna være med å lage til. Utegruppa vår er flinke til å lage mat ute - da pakker de gjerne fiskefileer sammen med grønnsaker i aluminiumsfolie og steker på bålet. Eller fiskekaker, karbonader osv. Foreløpig har styrer e-læringskurset, men etter jul skal også pedagogene ta det. Vi har også begynt å lage fruktfat til foreldremøter og ved andre større anledninger. I det siste har vi også begynt å skjære opp litt frukt også ved mindre møter.