Hopp til innhold

Halsanaustan barnehage

Skrevet av: Halsanaustan barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Her i barnehagen har vi vært bevisst på viktigheten av sunn mat, og da også frukt og grønt i hverdagen over lengre tid. Vi serverer frukt og grønt til lunsjen hver dag, da både agurk, tomat, paprika, avokado, eple, banan, druer og ikke minst selvlaget rødbeter på glass. Vi serverer varmmat minimum 2 ganger pr. måned, da er det sunne retter som står på menyen med masse grønt til. Barna er da med og tilbereder maten. Til fruktmåltidet på ettermiddag serverer vi både frukt og grønnsaker: eple, pære, banan, appelsin, druer, plommetomat, gulrot, kålrot, blomkål og brokkoli, dette er veldig populært. Til bursdagsfeiringer har vi salat bar: tomat, agurk, paprika, mais, ananas, egg, makaroni, ost, skinke blir dekt på, og barna går og forsyner seg. Hver tirsdag har vi turdag, da tar vi med frukt for å få litt påfyll av bensin:). I vår ordnet vi oss en grønnsakhage på uteplassen, barna var med og kjøpte inn frø og vi sådde reddik, rødbeter, gressløk, sukkererter og gulrot. Vi satte ned potet, og av en far fikk vi jordbærplanter og mynte. Av bygdekvinnelaget fikk vi to epletrær og et plommetre, som vi håper vi kan så frukter av i årene som kommer. Det var stor stas å gå og hente seg sukkererter og jordbær, jordbæra hadde vi helt til oktober. Barna syns det er så godt med rødbeter på brødskiva, så i høst syltet vi fra egen åker og hadde på glass til utover høst/ vinteren.