Hopp til innhold

Åfarnes barnehage

Skrevet av: Åfarnes barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

S: Barnehagen vår har alltid hatt fokus på et sunt og variert kosthold. Vi skjærer opp ulike frukt/grønnsaker og serverer 2 ganger daglig. Vi veksler mellom blant annet: Appelsin, eple, melon, banan, gulrot, kålrot, fersken, plomme, banan, nektarin, blåbær, sukkererter og pære. Vi er en barnehage som ofte er på tur, så vi tar rett som det er med frukt og grønt på turene. Nå i høst har vi vært på turer hjem til ansatte som har frukt og grønnsaker i hagene sine. Da har vi snakket om de ulike fruktene/grønnsakene og fått smakeprøve. Vi har en egne åkerkasser i barnehagen. Der dyrker vi frem potet, gulrot og sukkererter. Hver høst tar begge avdelingene opp grønnsaker fra åkeren og lager en hærlig grønnsakssuppe. P: Hver bursdag har vi fruktfest. Da prøver vi å lage et litt kreativt fruktfat. Vi spiser først en middag som barnet selv har bestemt og så har vi fruktfest til slutt. Dette synes barna er kjekt. I: På sist foreldremøte informerte vi om at vi hadde blitt en 5 om dagen barnehage. Foreldra synes dette var bra. De ønsket at vi skulle servere enda mer grønnsaker. Vi delte ut Mons og Mona bøker til alle barna og foreldrene fikk brosjyren om 5 om dagen. E: Alle ansatte har fått informasjon om at de må ta e-kurset. Vi gikk igjennom hele kurset sammen på personalmøte og alle skulle svare elektronisk når de kom hjem. Bildene under viser to fruktfat fra våre fruktfester, en gave med ulike frukter fra en ansatt og fra når vi plukker potet og gulrot fra vår egen åker.