Hopp til innhold

Sannan Barnehage

Skrevet av: Sannan Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Hei! Her kommer rapporten vår. Det har vært en travel høst, og vi er nettopp ferdige med foreldremøtene våre:-) Sannan barnehage ble med på dette mer-prosjektet for å bli mer bevisst i forhold til hva vi serverer til barna. Det er mye mat som inneholder mye sukker og andre karbohydrater som kroppen vår ikke trenger. Det første som ble gjort var å gi en innføring i hva en mer-barnehage skal gjøre til personalet i barnehagen. Det det ble lagt vekt på at frukt og grønt skal serveres daglig og bli oppkuttet og servert på fat. De voksne skulle motivere barna til å smake på forskjellige grønnsaker og frukt. Til de største barna snakket vi om hvor viktig det er å spise mye frukt og grønnsaker. Det at det er mye vitaminer og næringsstoffer som kroppen vår trenger, og ikke minst sunne karbohydrater!! Vi servert frukt og grønnsaker daglig før også, men er nå blitt mer bevisst på at det skal se spennende og delikat ut. Barna har fått laget egne frukt/grønnsaks spyd, både til fruktmåltid og til bursdagsfeiring. Vi ser at barna spiser mer og de tørr å smake på ulike sorter. Det er spennende å få lage sitt eget fruktspyd!. Det anbefales på det varmeste. Barn som spiste bare banan før, ville gjerne smake appelsin, gulerøtter og druer når det ble servert på denne måten. Vi har hatt foreldremøte, der de ble informert om dette mer-prosjektet. de ble engasjert og syntes det var flott! Flere tok med seg brosjyrer hjem for å prøve å lage noe spennende utfra oppskriftene. E- læringskurset har en ansatt gjennomført, men det blir flere etterhvert. Vi synes prosjektet har vært vellykket og praktiserer det mer en gjerne videre! Med vennlig hilsen Sannan barnehage