Hopp til innhold

Byafossen barnehage

Skrevet av: Byafossen barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport fra Byafossen barnehage. Hos oss har vi i flere år hatt fokus på kosthold, men vi kan alltid bli bedre, og det hjelper MER- kampanjen oss med. Vi har hatt både helsesøster og ernæringsfysiolog på foreldremøter, hvor kosthold har vært tema. Vi serverer havregrynsgrøt med bær eller frukt hver morgen kl. 8.30. Dette er populært både hos barn og personale. Vi har smøremåltid en uke hver måned hvor vi fokuserer på sunt pålegg, og grønt tilbehør. Ellers har barna med seg formiddagsmat hjemmefra. Vi spiser frukt kl. 15. hver dag. Da kutter vi opp frukt, og barna serveres i hver sin skål. Hver fredag har vi varm mat. Da legger vi vekt på sunn, og god hverdagskost med masse grønnsaker og salat. Annenhver fredag serveres fisk- vi er en fiskesprellbarnehage. Barna deles i grupper, og er delaktige i matlagingen hver sin gang. På barnets bursdag henger vi opp flagg sammen med barnet, vi lager krone, og synger bursdagssang. Mot slutten av måneden har vi månedsfest for alle bursdagsbarna. Da får barna være med å bestemme hva vi skal spise, og planlegge festen. Heretter vil det bli temafester hvor vi tar utgangspunkt i ideene i MER-kampanjen. På personalmøtet i april gjennomgikk alle som jobber i barnehagen e-læringskurset. Vi har også informert foreldre om MER-satsinga vår, og fått positiv resrons på det. Hilsen personalet på Byafossen barnehage.