Hopp til innhold

Trollskogen familiebarnehage,

Skrevet av: Trollskogen familiebarnehage, avd Raffinuff, Veslefrikk og Malmtrollet | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

På alle avdelingene har vi frukt/grønnt måltid hverdag. Vi har også minst to varm måltid i uken hvor grønnsaker hører med som en viktig del, i ulike varianter. I tillegg til varm maten kan vi ofte skjære opp frukt i små porsjoner som serveres til dessert. Foreldrene er blitt informert om hva vi har startet med. Vi har fått mye ros om tiltaket. Det er fåtallet av hjemmen som varierer bruken av grønnsaker. Foreldrene syns det er positivt at barna får smake på ulike typer frukt og grønnt, da dette nedprioriteres hjemme. en av avdelingen har gått til snkaffelse av spesial kjeler som ikke koker vitaminen ut av grønnsakene og som skiller ut stivelsen i potetene. Meget interessant. Styrer Margrethe Borgsø har gjennomført e-læringskurs og skal ta med seg lærdommen til resten av personalgruppen på neste team møte :-) Vi har team møter hvor vi utveksler bl.a ideer om kosthold. Bursdagsfeiring lager vi hjemmelaget fruktdessert som serveres sammen med is, frukt spyd med vanniljesaus eller grønnsaker med dipp laget av naturell yoghurt. Vi bruker også smoothie. Vi liker ikke søte saker i barnehagen vår.