Hopp til innhold

Jåddåren gårdsbarnehage

Skrevet av: Jåddåren gårdsbarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Jåddåren gårdsbarnehage som MER-ambassadører Vi starter hver dag med havregrøt til frokost. Enkelte dager får barna også banan på grøten til en liten forandring. Rosiner er en selvfølge hver dag. Kl. 11.30 er det lunsj, og til dette måltidet serveres det alltid paprika, purreløk og agurk som barna har på brødskiva sammen med annet sunt pålegg; her er bruker vi nesten ikke søt-pålegg, og det er vi stolte av. Ca. kl. 14.00 serveres frukt og grønnsaker. Basisen er eple, pære, appelsin, druer og banan. Noen uker kan vi bytte ut noen av fruktene, eller ha noe annet i tillegg, eksempelvis gulrot, kålrot, ananas. Det er spennende å prøve nye smaker, og vi har som mål å kjøpe forskjellig typer frukt og grønnsaker for at barna skal få smake. I tillegg vil vi lage en egen grønnsakshage, der barna deltar i hele prosessen med å så frø, se grønnsakene gro, høste og plukke frukt og grønnsaker, for så å være med i tilberedelsen. Når det er bursdager i barnehagen feirer vi med valgfri varmlunsj og fruktmåltid i barnehagen. Barna kan på forhånd velge mellom grønnsakssuppe, tomatsuppe, pannekake og ostesmørbrød til lunsj, og til fruktmåltid kan de velge mellom oppskjært frukt med yoghurt, fruktsalat, smoothie eller grønnsaker og dip. Dette er veldig populært og ikke minst godt! I tillegg har vi litt ekstra fokus på fruktmåltidet på fredager. Da feirer vi at det snart er helg med å lage smoothie, fruktspyd eller frukt og yoghurt sammen med barna. Alle ansatte i barnehagen har gjennomført e-kurs. Vi har hengt opp plansjer om “Bra mat i barnehagen” og “Gode rutiner – trygg mat i barnehagen” for å bevisstgjøre personalet til å tenke sunt og trygt i arbeid med mat. Dette gir også gode muligheter til samtale med barna rundt hva som er sunt og trygt i forbindelse med matlaging.