Hopp til innhold

Vålen barnehage

Skrevet av: Vålen barnehage SA | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Hei! Etter vår barnehage har blitt en 5 om dagen barnehagen, har vi hatt mer fokus på frukt og grønt, og det å velge et sunnere alternativ. Vi har begynt å tilby barna mer grønnsaker og frukt til hver lunsjen, som tomat, paprika, agurk og rødbeter. Vi har handlet inne mer frukt og grønnsaker, som sukkererter, melon, kål osv., så barna får prøve mer enn de vanlige fruktene til fruktmåltidet. Vi lager mer frukt, legger det frem på store fat, lar barna få forsyne seg etter eget ønske, og lar det stå frem utover dagen. Barna har blitt mer glad i å spise frukt og grønt, og spiser mer. På foreldrekaffe bruker vi ofte og tilby kaffe og skuffkaker, men nå valgte vi å finne et sunnere alternativ. Alle barna hjalp til og vi laget grønnsakssuppe. Vi inviterte også en gjeng med damer på kaffe, de fikk store fine fruktfat til kaffen! Hver torsdag, har stor barn tur, der de lager mat på bål! Det blir litt variert mat, men vi prøver å lage ting der barna selv kan få velge hvilke grønnsaker de vil ha, og anrette maten sin selv; som for eksempel laks i folie, der de legger de grønnsakene de vil ha selv sammen med laksen før vi varmer det på bålet! Vi har også brukt naturen rundt oss, vi har vært på sopptur, steika kantarell så barna fikk smake. Vi har plukka bær og spist. Vi har plukka rips og kosa oss med vaniljesaus i barnehagen. Vi har høstet mye epler og laget juice.