Hopp til innhold

Hegle Barnehage

Skrevet av: Hegle Barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

5 om dagen på storbarnsavdelingen: Vi ble presentert temaet på et ledermøte på barnehagen i september. Det ble da gått igjennom hva det bestod av, og den videre arbeidet med 5 om dagen. Personal gruppa på Gruffalaffen tok et E-kurs på nett som omhandlet temaet. Dette gikk på spørsmål, og også en del tekst som vi måtte sette oss inn i. I utgangspunktet hadde barnehagen gode rutiner med utdeling av frukt, spesielt på 2måltidet. Det har også blitt brukt grønnsaker som tilbehør ved brødmåltidene( spes. purreløk, tomat, agurk og paprika) Etter kurset har vi fylt på grønnsaker i løsvekt også (gulrot, kålrot, blomkål etc). På avdeling har barna merket det i form av tilgjengeligheten av frukt og grønt, og da spesielt grønnsaker. Det har blitt kuttet opp grønnsaker på morgenen som har blitt lagt i vannbad, men som barna har anledning til å forsyne seg av. Etter lunsjene har det vært ny runde med utdeling av grønsaker. På 2måltidet har vi begynt å ta med frukt og grønt ut, og kutte opp sammen med barna. Dette for å synliggjøre hvordan det ser ut, bevare ferskheten, og ha en koselig stund med maten. Det blir også servert et varmmåltid for uka, og det blir da med tilbehør av grønnsaker, eller måltidet kan være av grønnsaker. I starten av temaet presenterte vi Mons og Mona, og de tre bøkene som omhandlet dem. De ble lest på avdelinga, og alle barna fikk med seg et eksemplar av hver hjem. Har fått tilbakemelding om at de har blitt tatt imot godt hjemme også, da av større søsken som har lært å lese. Underveis har også materiellet som vi fikk tilsendt blitt brukt, spesielt kutterne, men også forklærne har vært på for å beskytte klærne. Vi fikk en del plakater, og de er blitt hengt opp på kjøkkenet, og inne på avdelinga. Det har vært mange gode, spennende og artige samtaler med barna om bildene, navna, og fasongene til de ulike frukt og grønnsakene.