Hopp til innhold

soltun barnehage ba

Skrevet av: soltun barnehage ba | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Hei. her kommer rapport fra Soltun. Vi serverer oppkuttet frukt og eller grønnsaker hver dag til måltidet kl. 14, i tillegg prøver vi å ha endel agurk, tomat og paprika til smøremåltidet kl 11. Vi bruker pålegg med lavt sukker innhold. På burdager serverer vi alltid frukt i en eller annen form, da gjerne som salat eller fint pyntede frukt fat, det var mange fine ideer i heftene som vi fikk, de vil vi komme til å bruke. Sjokoladekaka er så godt som borte fra vår barnehage. Foreldrene er informert om at vi satser på mere frukt opg grønnskaker i barnehagen, de er informert på foreldre møte og skriftlig. De ansatte er veldig bevisste at vi skal ha et sunt kosthold til barna, vi baker brød selv og slik får vi også sikret at vi serverer grove brød til barna våre. Det nye nå i høst er at vi har kjøkkendag en gang i uka, der en gruppe barn får stå for matlaging av et varmt måltid + at de baker brød. Dette har vært både lærerikt og morsomt. Barna elsker å være på kjøkkent når de får lov å delta aktivt. Barna er med på å bestemme hva som skal lages, og vi diskuterer hva som er sunt for kroppen vår å spise. Nylig deltok våre 2 assistenter på "fiskesprell" kurs, så dette blir vårt nye bidra til å få et enda bedre og sunnere kosthold. Fisk og grønnskaker hører jo godt sammen.