Hopp til innhold

Bjerka barnehage

Skrevet av: Bjerka barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

RAPPORT FRA BJERKA BARNEHAGE Takk for de fine forklærne, plakatene og brosjyrene vi fikk i posten. Vi bestemte oss for å bli en MER - barnehage da vi så kriteriene for å bli med. Dette var ting som allerede var innført hos oss. Vi serverer frukt hver dag til ungene, og til bursdag er det over ett år siden at vi starta med servering av ”fruktspidd”, fruktfat etc. Ungene synes det er svært med frukt servert på ulike måter. Her får personalet virkelig bruke fantasien for å ”klekke ut” nye måter å servere frukta på. Dette er artig både for store og små. I bursdagsfeiringa fokuserer vi mer på barnet enn på maten. Dette gjøres på ulike måter utifra alder og andre forutsetninger. Til hverdagsmåltidene serverer vi ikke søtt pålegg. Syltetøy, HA PÅ og annet søtt pålegg er vi slutta med for lengst. En sjelden gang setter vi prim og brunost på bordet. Som pålegg har vi servelat, salami, skinkeost, leverpostei, kaviar ,hvitost , fiskepudding og sylteagurk. Av og til har vi fersk agurk, tomat og paprika. Vi baker brødet vårt selv ,fordi vi mener dette er det beste og sunneste brødet vi kan gi ungene. Dessuten tjener vi på det økonomisk og ungene får ta del i prosessen. Hver 14.dag serverer vi varmt måltid til ungene. Det består som regel av fisk/kjøtt med poteter/grønnsaker som tilbehør. Hver høst lager både barn og voksne et skikkelig grønnsaksmåltid sammen. Vi er også ute i naturen og plukker bær som vi koser oss med, sånn som de er eller vi lager noe annet av bærene. Blåbær er favoritten, og vi er så heldig at vi har et utrolig fint nærområde med tilgang på flere typer bærsorter. Som tørstedrikke drikker ungene kun vann, som hele tiden er tilgjengelig for ungene- både inne og ute. Saft har vi kutta helt ut, kan brukes en sjelden gang til fest- for eks. gul saft til solfest og av til varm saft på tur. Siden vi holder oss unna sukker i hverdagen, kan vi med god samvittighet unne oss det ved spesielle anledninger. Plakatene med alle de deilige fruktene og grønnsakene har vi hengt opp i barns høyde. Vi ser en del på bildene og snakker om det vi ser. Noen frukter er velkjente, andre mindre kjente og noen har vi faktisk aldri sett før. Noen morsomme navn har vi også støtt på. Forklærne henger på kjøkkenet og blir flittig brukt. Brosjyrene har vi kun tatt i bruk i barnehagen. Vi vil gi brosjyrene ut til foreldrene samtidig som de får informasjon om MER- prosjektet. Dette vil foregå først på neste foreldremøte, siden vi ble en MER-bhg. etter foreldremøte i høst. Som vi alltid pleier på foreldremøtene blir det også denne gangen med stor selvfølgelighet servert frukt og grønt. Med dette håper vi at dere har fått et lite innblikk i hva vi gjør i vår hverdag, når det gjelder kostholdet og litt til!! Beklager at vi ikke prioriterte denne rapporten før jul, da det er ei hektisk tid i barnehagen med mange ting som skjer.