Hopp til innhold

Andenes Privatbarnehage BA - Andungen

Skrevet av: Andungen Privatbarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er en barnehage som har satt sunt kosthold i fokus. Det har vi hatt på dagsorden i flere år allerede.Vi bruker minst mulig sukker i vår tilberedelse av mat. Vi tilbereder all maten i barnehagen. Tre ganger pr.uke får barna varm mat i barnehagen. Fiskesuppe og tomatsuppe mandager. Havregrynsgrøt onsdager og middag fredager. Middagen er veldig ofte fisk i forskjellige varianter. Kokt fisk, stekt fisk, fiskegryte, torsketunger, mølje, fiskekaker og fiskeboller vi lager selv. Barna får og daglig frukt og grønt i barnehagen. Vi serverer det både til og utenom måltidene. Bursdagsfeiringen i barnehagen har de siste årene bestått av frukt i forskjellige varianter; fruktspyd, flotte fruktfat, smoothies etc. Barna som har bursdag er sammen med en voksen og handler den frukten som den ønsker. Barnet bestemmer og hvordan frukten skal tilberedes og serveres. Foreldrene er vel informert og setter stor pris på vår satsing. Nye foreldre blir informerte på første foreldremøte om høsten om vår satsing på et sunt kosthold. Endringene av kostholdet og bursdagsfeiringer gikk over ett par år og det har fungert utmerket for oss. Nå er dette blitt en del av vår policy i barnehagen og våre ansatte må følge dette opp til enhver tid. Men til slutt vil vi si at det føles veldig godt å være i forkant av de retningslinjer som kom i 2007. Lykke til alle sammen med en fornuftig satsing på barna . vår framtids - helse. Alle ansatte har fullført e-læringskurset. Takk for nyttig og flott tiltak for barnehagene. Nå skriver vi 1 sept 2011 og vi er takknemlige for den satsinga vi har gjort i barnehagen mht sunn kost - frukt og grønt. Barn, foreldre og personale er veldig fornøyde med kosten i barnehagen. Nå lages det i tillegg mye mat ute i det fri - sunn og god mat.