Hopp til innhold

Reipå barnehage

Skrevet av: Reipå barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Hei! På tide for oss å få lagt inn en rapport om vårt MER-arbeid! Vi ble nysgjerring da vi fikk informasjon om frukt og grønt satsningen MER, og synes det passer godt inn som en videreføring av den satsningen vi allerede har hatt på sunt kosthold de siste årene. Vi har alltid oppkuttet frukt og grønt på frokost-og lunsjbordet, utfordringen fremover blir å variere mer på hvilke typer frukt og grønt vi serverer. Til nå blir det som regel tomat, agurk, paprika, rødbeter, epler og banan som er å finne på matbordet. Vi har, i tillegg til frokost og lunsj, et fruktmåltid på ettermiddagen, der serverer vi ulike typer frukt og grønnsaker. Vi har alltid gulrot-staver i en bolle med vann på kjøkkenbenken, hvor barna på eget initiativ/ønske kan hente seg en bit når de vil i løpet av dagen, dette er blitt en populær og god vane hos oss. Ofte blir gulrotbollen også med ut i utetida. På turer prøver vi fremover å sette fokus på sunnere turmat; e-opplæringskurset, som alle ansatte nå har gjennomgått, har gitt oss inspirasjon til å forske på ny "utemat", noe som blant annet har resultert i woking av grønnsaker på bålpanne, noe som slo veldig godt an! Når det gjelder burdagsfeiring, vil vi ha en gradivs overgang til fruktfest hos oss. Inntil videre er det fortsatt lov å ha med kake/is eller lignende. Dette blir servert etter lunsj, og vi ordner da med litt frukt i tillegg, dersom barna ikke har noe med, ordner vi fruktfest. Vi satser på at det er fruktfest som gjelder fra høsten av! Foreldrene har fått et eget info-skriv om vår MER satsning, og vil på foreldremøtet i vår, få mer informasjon om dette. Vi håper vi med dette har oppfylt kriteriene for å bli sertifisert, og at vi nå blir godkjent som MER-barnehage! Hilsen oss i Reipå barnehage.