Hopp til innhold

Regnbuen Barnehage

Skrevet av: Regnbuen Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har vært sukkerfri barnehage i 2 år, og har defor hatt sukkerfri burdagsfeiring ganske lenge. Vi har hatt fruktspyd med og uten yoghurt dip, og frukt i ulike varianter. Vi har variart med pølse og brød pizza og annen mat som barna har ønsket, men kake har det vært lite med de siste 2 åra. Etter at vi har vblitt MER ambassadører har vi brukt mer fruktspyd ol. igjen enn tidligere. Vi har hatt en person ekstra på kjøkkenet nå etter jul og det hjelper på. Det tar mye tid å lage feks. frukspyd. I tillegg til at vi har vært sukkerfri i 2 år, fikk vi egen gymsal i 2006. Vi bygde ut barnehagen og fikk et grovmotorisk rom på 38,3 kvadrat. Vi har derfor som motto: Sunne barn i farta. Vi legger vekt på sunt kosthold, og at barna skal få utvikle motorikken i barnehagen både ute og inne. I tilleg så går vi på turer utenfor barnehagen selvfølgelig. Vi har informert foreldrene om at vi har blitt MER ambassadører, og tatt kurs på internett. Vi har frukt og grønnt på bordet hver dag. I tillegg til fruktstund hver dag så har vi oppskjært frukt og grønnsaker til alle brødmåltid. Til varm mat, ca 2 ganger i uken, har vi alltid salater eller kokte grønnsaker. Vi merker stor forskjell på barna. De har blitt mye flinkere til å spise rå grønnsaker og ulike typer frukt. Vi legger stor vekt på variasjon på det vi serverer. Vi har brukt inspirasjonspakken vi fikk fra MER kampanjen, og barna er med på å skjære frukt og grønnsaker rett som det er. Vi har ikke hatt med så mye frukt på tur i vinter, fordi barna er avhengig av varmere mat på vinteren her. Men i mars begynner sola å varme mer, og da skal vi begynne å ha med frukt på tur også. September 2008: Nå er det en stund vi rapporterte, men vi holder koken. Vi bruker frukt og grønnt hver dag, og har vært flink til å ta med frukt på tur. Vi har selvfølgelig sukkerfri bursdagsfeiring fortsatt, og det varierer litt hva vi har. Vi har ofte fruktspyd eller fruktgrøt/kompott i lag med yoghurt. Barna er blitt veldig glad i all slags frukt da vi har brukt mye forskjellig: eple, pære, appelsin, banan, vannmelon, honningmelon, ananas, kivi + grønnsaker: gulrot, kål (mest brukt). Vi må prøve oss på noen nye grønnsaksorter i år tror jeg. MVH: Britt Hasfjord